Top 10 cele mai nereusite masini de-a lungul ultimilor 110 ani

In aceasta lista va prezentam cele mai nereusite 10 masini de-a lungul ultimilor 110 ani conform revistei Time. O sa remarcati ca printre modelele prezentate se vor regasi unele modele foarte cunoscute dar si mai interesant este ca marca autohtona, Dacia, nu se afla in acest top. Asadar sa incepem:

  • Horsey Horseless a fost creata in 1899 de catre inventatorul Uriah Smith inainte de explozia auto. Aceasta avea un cap de cal atasat in partea din fata a masinii pentru a semana cu o sareta.
  • Chrysler/Desoto Airflow a fost creata in 1934 si culmea, a fost considerata o masina nereusita pentru ca din punct de vedere al tehnologiei era mult in fata comparativ cu ceilalti competitori de pe piata. Paradoxul face ca daca acest model ar fi aparut 20 de ani mai tarziu ar fi fost cel mai bine vandut model.
  • Crosley Hotshot aparut in 1949 a fost prima masina sport aparuta dupa razboi si era lenta si periculoasa. Avea un motor de 750 cc acoperit de placi de alama, constructorul voind sa inlocuiasca traditionalele placi de metal. Tocmai acesta decizia face acesta masina nereusita, motorul masinii supraincalzinduse si placile de alama se topeau.
  • Ford Edsel creata in anul 1958. Ford a vrut sa faca ceva diferit si ieftin pentru toata lumea dar a esuat intr-un mare fel, criticii vremii spunand ca grila din fata semana cu un….vagin. Robert Mcnamara, presedintele Ford de la acea vreme a renuntat imediat la proiect.
  • Amphicar (1961). Dupa cum spune si numele a fost prima masina care se voia o masina-amfibie. Cea mai mare problema era ca masina nu era tocmai etansa la apa.
  • Triumph TR7 a aparut in anul 1975 si a fost printre ultimele modele Triumph aparute. Modelul acesta avea foarte mari probleme de electronica, scurticircuitele aparand zilnic fapt ce a dus disparitia totala clientilor care oricum erau din ce in ce mai putini.
  • Ferrari Mondial 8 creat in 1980 si a fost primul model din seria Mondial. Acesta avea mari probleme de electronica mirosul de fire arse simtindu-se foarte tare in habitaclu, fapt ce a facut Mondial 8 sa fie unul din cele mai ieftine modele Ferrari din istorie.
  • Yugo GV a aparut in Iugoslavia in anul 1985 si iugoslavii se mandreau foarte tare cu acest model dar motorele nereusite si sistemele electrice si mai nereusite au facut ca acest model sa fie retras de pe piata in scurt timp.
  • GM EV1 (1997) a fost anuntat ca fiind prima masina a viitorului dar din pacate modelul american cu toate ca avea solutii tehnice foarte bine intentionate (100% electric, zero emisii), a ramas la stadiul de promisiune.
  • Pontiac Aztek aparut in 2001. Multimea de oameni adunata sa vada lansarea acestui model a ramas dezamagita cand a vazut partea frontala, exlamand:,, Ce naiba e asta”.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *